Nezavisni seljaci Hrvatske izlaze na izbore za europarlament pod sloganom people must trust us

Nezavisni seljaci Hrvatske  najavili su danas izlazak na izbore za Europski parlament, pod sloganom "people must trust us", jer drže da u njemu trebaju biti predstavnici seljaka i jer se Europska unija velikim dijelom bavi poljoprivrednom tematikom. Predsjednik stranke Mato Mlinarić na konferenciji za novinare održanoj ispred Europskog doma rekao je da u Hrvatskom saboru nema ni jednog predstavnika poljoprivrednika i nikoga tko zastupa prava i interese sela i seljaka.

„Ne kandidira li se ni jedna seljačka opcija i građani ne dobiju šansu da za nju glasuju i seljaci ne budu u Europskom parlamentu, to će biti tragedija", upozorio je Mlinarić i dodao: EU daje veliku važnost selu i poljoprivredi, odnosno proizvodnji hrane, što nije praksa u Hrvatskoj. Imamo neke stranke koje su ušle na temelju seljačkih glasova u parlament, a zaboravile su na selo i seljake. Zato je nužno potrebno da svi građani u Hrvatskoj koji misle na svoju i budućnost svoje djece i na ono što jedu i kako žive neka glasuju za NSH i nećemo ih iznevjeriti".  

Napomenuo je da su kao udruga mogli sugerirati i upozoravati, ali da nisu mogli sudjelovati u vlasti i pri donošenju ključnih odluka za selo i poljoprivrednike, pa su registrirali političku stranku. "Mi smo prva seljačka opcija koja se kandidira za Europski parlament i imamo ogranke udruge po cijeloj Hrvatskoj i drugi smo po veličini u zemlji", istaknuo je Mlinarić.

Glavni tajnik Nezavisnih seljaka Hrvatske  Vladimir Novotny najavio je da će ta stranka stvarno zastupati interese građana i neće biti ograničena članstvom u, primjerice Europskoj pučkoj stranci, nego želi da se čuje i njezin glas i sudjelovati u odlučivanju o europskom zakonodavstvu.

Kandidatkinja na listi NSH-a za Europski parlament, kandidatkinja za načelnicu općine Nova Rača i poljoprivredna proizvođačica Dubravka Mavrin, inače rođena Zagrepčanka koja se preselila na selo i ima poljoprivredno gospodarstvo, smatra da treba pružiti priliku ljudima koji su na selu, jer, kako je rekla, i tamo postoji život i mogućnost razvoja proizvodnje i udruživanja.