Podrška inicijativi predsjednika Josipovića

U ime Nezavisnih seljaka Hrvatske, a vjerujem i u ime svih građana, dajem podršku inicijativi predsjednika Ive Josipovića za spas građana. Naša država je u problemima između ostalog i zato što su građani u problemima.  Postojeći Zakoni kao da su napravljeni da ih unište. Posebno apeliram na predsjednika i javnost da se promjeni zakon o ovrsi i visina naknade javno bilježničkim uredima.

Pa zar nije nonsens da za 1000 kuna dugovanja, moramo platiti još 1000 kuna troškova ovrhe?

Tražimo da se iznese koliko su vodeći uredi koje provode ovrhe zaradili. To je apsolutno skandalozna legalizacija pljačke naših građana.

Također je nedopustivo da je novim Zakonom dopuštena ovrha poljoprivrednih poticaja. Poljoprivredni poticaji su namijenjeni za pokretanje poljoprivredne proizvodnje i sjetvu, a ovrhom na njih država dovodi sama sebe i svoje zakone u pitanje.

Nezavisni seljaci Hrvatske smatraju da ne treba „motivirati" već zakonski urediti ove odnose. Također apeliramo na predsjednika da se razmotri i povlaštena legalizacija poljoprivrednih i gospodarskih objekata u smislu pomoći poljoprivredi i gospodarstvu.

Predsjednik
Mato Mlinarić